2007-12-30

En Blogg i Träda som ska Odlas

Den här bloggen har fått vara i träda ett tag. Jag blev så trött när allt på den när knarknare som sålde förfalskade läkemedel, pornografi (med barn också sägs det) och mer eller allt annat plagierade den och en massa annat vi gjort.

Nu dog ju han av syrebrist i häkte och det börjar bli aktuellt att ta planerna för den här bloggen. Så det blir nog en satsning här snart närmare in på våren. En kommersiell sådan med Adsense i så fall :-D

Att läsa tills dess
Här har vi några bra tips på svenska för den som är intresserad av odling och örter...

Shenet har utmärkta sammanfattningar av mängder av örter. Fokus ligger på kosmetika men mycket mer matnyttigt finns.
Varning för användning av okända kinesiska örtpreparat. Lika lite som läkemedel alltid är säkra är örter det. Läkemedelsverket varnar här för flera preparat som kan vara farliga.
På Nyfikenvital som jag skriver på har vi Örter där alla huvudsidor om olika sådana samlas. En särskild priortiering för oss är att göra litteratursöknign för att försöka hitta risker.
Odla. Faktasidor och forum om odling. Massor av bra information.
Modifierat örtpreparat prövas på cancerpatienter. Läkemedelsvärlden berättar om en studie. Intressant därför att det påminnr oss om att väldigt många läkemedel kommer från naturen. Inte minst gäller det antibiotika. Ännu fler kommer indirekt från naturen d.v.s. de har i ett i vissa fall många generationer utvecklats från något hittat i naturen. Ta t.ex. tidiga antihistaminer som hittades i naturen. Från dem kommer SSRI läkemedlen, fler antidepressiva (Remeron m.fl.), atypiska anti-psykosika läkemedel och mycket mer.

Inga kommentarer: